Return to Content
Theme 2020 Solidarity
New webside and festival program coming in september

Fatima

Fatima and the Eglo Live Band

Fatima er en svenskfødt, UK-basert vokalist og en av få artister på Eglo Records – labelet til Alexander Nut fra Rinse og Floating Points, som gjestet Jaeger under årets Øya. Hun ble kjent gjennom opptredener på klubbkvelder som Deviation, Nonsense og diverse open mic-kvelder, og ble raskt kjent med noen av de viktigste DJene og produsentene i London. Blant dem var også gutta bak Eglo Records, som hun også spiller regelmessig med.

Debut-EPen ”Mind Travelin” ble gitt ut på Eglo i 2010. I 2011 kom oppfølgeren ”Follow You” før hennes første album ”Yellow Memories” kom i mai år. Resident Advisor ga det 4,5/5 dro sammenlikninger til Erykah Badu, men sa samtidig at det nok ikke er helt rettferdig. Hun er mye mer original enn det, og er en unik artist som også kommer til å forbli det.

Fatima har tidligere samarbeidet med artister som Shafiq Husayn (SA-RA), Dâm Funk, FunkinEven, IG Culture, Ras G, Benji B, Floating Points og mange flere. Hun er også sanger i Floating Points ensemble – vinner av Gilles Petersons World Wide Awards i 2010, og har spilt på alt fra Montraux Jazz Festival, Glastonbury, Plastic People og The Royal Opera House i London til Abbey Road, London Jazz Cafe, Fabric og Space Base.

Fatima henter inspirasjon overalt, men særlig soul, funky, dirty og bouncy musikk – det beste fra alle verdener. Nå er hun endelig klar for Oslo, Jaeger og Oslo World. Ikke gå glipp av dette!

httpv://www.youtube.com/watch?v=5obqJqUfa-Q

Leave a Reply