En rask guide til årets samtaleprogram
Det florerer i diskusjoner, foredrag og intervjuer under Oslo World 2024.
Også i år byr Oslo World på et variert samtaleprogram under festivalen hvor man både kan møte artister og tilreisende kulturarbeidere og aktivister fra hele verden. Samtaleprogrammet er gratis, men noe krever påmelding og andre bør man være tidlig ute på.
Mandag
Før åpningskonserten med Marisa Monte, i Oslo konserthus, inviterer Oslo World publikum til gratis samling på Glasshuset i Oslo Konserthus. Der kan du oppleve We are all from Everywhere, en paneldiskusjon om musikk og tilhørighet med Jorge Drexler, Sara Camille og Leo Doria, moderert av journalist Preethi Nallu.
Tirsdag
Hvert år kuraterer gjengen bak Oslo World UNG et samtaleprogram på Oslo World, som også blir sendt på turné til skoler og bibliotek rundt omkring i Norge. Til årets samtale har Oslo World UNG invitert Don Martin, Ezinne Okparaebo og Mustafa Hasan.
Starter 10.00 på Deichman Bjørvika
Torsdag
Music Norway og Oslo World inviterer til åpent hus, med erfarne musikkbransjeaktører som deler sin kunnskap om trender og utviklingen i nye, raskt voksende musikkmarkeder. Nabil Canaan, Daglig leder av Station Beirut, produsent for Shuruq Music og programleder for Masar Music snakker om muligheter i Sørvest-Asia og Nord-Afrika, Sevi Spanoudi, grunnlegger og CEO i Black Major snakker om markeder sør for Sahara og Devin Landau fra TBA Agency snakker om sine erfaringer med å jobbe med artister på tvers av språkbarrierer.
Villano Antillano er en banebrytende skikkelse i latin-musikkens skeive miljøer som spiller på Munch under festivalen. I samarbeid med Oslo Pride, Skeiv verden og Latin-Amerikagruppene presenterer vi en samtale med Villano Antillano om hennes historie, karriere og tilhørighet til skeive miljøer, på tvers av kontinenter. Hun blir intervjuet av podcastvert, journalist og forfatter Malin Kulseth.
Starter 17.00 på Andre til Høyre
Arifs utstilling på MUNCH tar publikum med på en emosjonell reise mellom Zanzibar, hvor Arifs familie har sitt opphav, og Oslo. I forbindelse med utstillingen kuraterer Oslo World UNG På trygg avstand, en samtale som dreier seg rundt opplevelsen av å være norsk, men samtidig ha tette bånd til land og kulturer som majoritetsbefolkningen ikke har god kjennskap til. Panelet består av Helena Natvig Safi, Musti og Vuyo Småge – moderator er Goran Obad.
Fredag
I samarbeid med Keychange presenterer Oslo World en samtale mellom Silje Larsen Borgan (LBS), Oriana Convelbo (Volta+) og Patricia Zavala (Magnus Media), moderert av Laia Canals. Hvordan jobber man for å endre musikkbransjen på en mest mulig effektiv måte? Hvordan henger disse ambisjonene sammen med det kreative og det kommersielle? Hva er de største utfordringene fremover? Bli med på en ettermiddags-diskusjon hos Andre Til Høyre etterfulgt av henging med internasjonale delegater og representanter fra Keychange.
Starter 17.00 på Andre til Høyre
Dokumentaren LUZMILA AND THE BIRDS utforsker livet og arbeidet til den bolivianske artisten Luzmila Carpio, som skal opptre på Nasjonal Jazzscene lørdag 2. november under Oslo World. I samarbeid med Vega Scene vises den på fredag under festivalen, og før visningen blir det en kort samtale med Carpio.
Lørdag
I SWANA-regionen (Sørvest-Asia og Nord-Afrika) har ballroom, voguing, magedans og popmusikk vært subkulturer hvor ytringsrommet til seksuelle og politiske minoriteter er blitt utvidet. Den palestinske popartisten Bashar Murad og den libanesiske elektropopartisten Khansa gjenskaper arabisk popmusikk, for å trosse normer og utfordre undertrykkende forestillinger. De får selskap av Christina Hazboun (The Sonic Agent) og moderator Bassel Hatoum (Norsk senter for menneskerettigheter) og i en panelsamtale.
Lørdagen på Oslo World ønsker vi velkommen til Toppsalen på MUNCH, der Keychange Leaders presenteres. Programmet er et stort internasjonalt løft for å øke kjønnsmangfoldet i musikklivet. Det blir en liten konsert med NEDJA, en presentasjon av Keychange-prosjektets nye fase og en panelsamtale der erfarne kulturledere diskuterer hva som er oppnådd så langt - og hvordan vi skal ta de neste stegene. I panelsamtalen, som er moderert av Helen Sildna, møter vi gründer Lisa Ann Cooper, direktør ved Munch-museet Tone Hansen, daglig leder i Little Big Sister Silje Larsen Borgan og balettsjef Ingrid Lorentzen, ved Den Norske Opera og Balett.
Møt Oslo Worlds stjernegalleri av artister i en intim setting, når NRK P2s Musikkreisen inviterer til direktesending på Byens Tak, lørdag 2. november! I år får programleder Arne Berg besøk av den elektroniske duoen Aïta Mon Amour, den anerkjente, sørafrikanske acapella-gruppa The Joy og den argentinske singer/songwriteren Paula Prieto. En essensiell Oslo World-tradisjon!
Starter på Byens Tak kl. 17.00
En klar tendens i samtiden er at metodikk og stilistiske kjennetegn som kommer i fra Hiphop blør inn i samtidskunst, samtidsdans og populærkultur. I panelsamtalen Hiphop i samtidskunsten - del 2, som arrangeres i samarbeid med Dansens Hus, diskuteres hvordan koreografer som ikke kommer fra Hiphop-feltet bruker metodikk og estetikk derfra. I panelet er danser, koreograf og pedagog Mathias Jin Budzt, scenekunstkritiker og danser Grace Tabea Tenga, artisten Moonchild Sanelly og danser og koreograf Oulouy. Samtalen ledes av kunstner Jessica Lauren Elizabeth Taylor.