Web backgrounds 3
Thumbnail Oslo World Web kunst kulture event

I samarbeid med Tankesmia Kraft og Pressens Hus!

Konferanse: Kunst & Media

I samarbeid med Pressens Hus og Tankesmia Kraft inviterer vi aktører fra kulturen, media og andre interesserte til åpne samtaler om hvordan vi snakker om kultur og media i vår tid - og hvordan vi kan spille hverandre bedre.

Mandag 31. oktober
Nobels Fredssenter

13.00 - 16.30
Tirsdag 1. november
Pressens Hus

13.30 - 16.30
Gratis!

Det norske kulturlivet har aldri vært sterkere, bredere og mer mangfoldig enn det er i vår tid. Samtidig forsvinner mange av flatene der vi diskuterer og formidler disse uttrykkene. Mange kjenner på et savn av en felles kulturoffentlighet, der ulike kunstsyn og felt bryner seg mot hverandre og hvor samtalen om kunsten er del av medieflater som fungerer som felles referanse for oss som samfunn. I den bredere samfunnsdebatten blir den ofte betraktet som en ettertanke, mer enn en premissleverandør.

Hva kan gjøres for å motvirke denne tendensen? Går det an å endre retningen i de største mediene? Går det an å finne nye flater hvor en ny, felles kulturoffentlighet kan blomstre? Under årets Oslo World er Tankesmia KRAFT og Pressens Hus vertskap for et seminar om disse spørsmålene. Aktører fra kulturen, media og andre interesserte inviteres til åpne samtaler om hvordan vi snakker om kultur og media i vår tid - og hvordan vi kan spille hverandre bedre.

Dag 1:
Nobels Fredssenter

13.00-13.20: Sidiki Camara live

13.25-13.40: Alexandra Archetti Stølen og Solveig Slettahjell ønsker velkommen og introduserer bakgrunn og tema for konferansen.

13.45 - 13.55: Innlegg: Kunstopplevelsen
Øivind Varkøy, professor ved Norges Musikkhøgskole

Hvilke funksjoner og verdier kan kunstopplevelser ha i livene våre. Hva mener vi når vi snakker om «kunst som ytring»? Hvordan forholder samtalen om «kunst som ytring» seg til diskusjoner om hvem som får ytre seg hvor? Om vi sier at kunsten er det stedet hvor det som ikke kan sies, kan tre fram, hva betyr så det?

14.00 - 14.40: Panel: “Drømmen om en kulturredaksjon”

Var alt virkelig bedre før? Hvordan ville dagens kulturjournalister dekket feltet, om lesertall og økonomi ikke hadde vært noe problem? Hva kan kulturjournalistikken gjøre for å skape konteksten som kreves for å virkelig lytte og ta inn kunst og kunstkritikk i dagens medielandskap? I denne samtalen har vi samlet folk som brenner for kulturjournalistikk i dag, for å komme nærmere de gode grunnene til å jobbe med kritikk og formidling i vår tid.

Sigrid Hvidsten 21 1 M8 A6691

Panel

- Sigrid Hvidtsten, Dagbladet
- Ingebjørg Sofie Larsen, pHd ved Norges musikkhøgskole
- George Ofori, NRK, Ballade
- Aslaug Olette, Klassekampen, Kontekst

Moderator: Audun vinger

15.00-16.00: NRK P2s ARENA LIVE m/ Matata!

Hvem og hva styrer hvilken musikk som løftes frem og opp - enten det er på globale strømmetjenester, på Tik Tok, eller i mediene? Og til syvende og sist: I dine egne ørepropper?

Lyttevanene våre styres i større og større grad av de store strømmetjenestene og sosiale medier som Tik Tok og Youtube. Hvilke artister går vi glipp av? Og hvorfor? Hvorfor gjør et band det bra i Kenya, men ikke i Oslo, der de bor?

Og hva må man gjøre som artist for å skille seg ut i mengden? Må man ha en tårevåt historie for å promotere en ny singel?

I denne direktesendte timen møter vi både artister, musikkjournalister og bransjen for å finne ut av hvordan det har blitt sånn, og om noe bør gjøres.

Paneldeltakere: TBA!

Arena ligger alltid tilgjengelig i appen NRK Radio og sendes direkte på P2 mandag-torsdag kl15-16. Hør her!

IMG 6537
Matata

Dag 2:
Pressens Hus

Under konferansen viser vi i samarbeid med Avistegnernes hus i Drøbak, et utvalg med satiretegninger og portretter fra en av Nordens største avistegnere, Marvin Halleraker.

13.30-13:40: Solveig Slettahjell og Guro Istad ønsker velkommen

13:40-13:50: Hedvig Mollestad live

13:50-14:00: Innlegg: Tilstandsrapport for norsk kulturjournalistikk

Leif Ove Larsen, professor ved institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen, gir en status på hvordan det egentlig står til med norsk kulturjournalistikk.

14:00-14:30: Panel: Ståa sett herfra

Fem kulturarbeidere og journalister gir sin tilstandsrapport om møtet mellom kunst og media, oppsummerer de største utfordringene for kulturoffentligheten og kommer med en oppfordring til hvordan forholdet kan bli bedre.

Ida

Panel

- Erik Ulfsby, Det Norske teater
- Hedvig Mollestad, musiker
- Agnes Moxnes, tidligere kulturkommentator i NRK
- Ida Madsen Hestman, redaktør TBA og kritiker
- Danby Choi, redaktør Subjekt

Moderator: Asta Busingye Lydersen

14:35-15:05: Ingen leser kultur…

Hvilke argumenter har kulturjournalisten for stoffet sitt, når man er nødt til å se på tall – og dine er blodrøde? Hvordan kan vi lage kulturjournalistikk som både yter kulturlivet rettferdighet, er interessant for leserne og samtidig fyller nyhetskriteriene?

NRK09627

Panel

- Gry Haugsbakken, statssekretær i kulturdepartementet
- Filip Roshauw, skribent og journalist
- Henrik Hellstenius, komponist
- Ingerid Nordstrand, kulturredaktør i NRK
- Mari Skurdal, redaktør i Klassekampen

Moderator: Agnes Moxnes, tidligere kulturkommentator i NRK

15:30-15:50: Innledninger:

- Om kunstens samfunnsoppdrag - Sigmund Løvåsen

- Om journalistikkens samfunnsoppdrag – Anki Gerhardsen

15:50-16:25: Hva skal til for å komme på trykk?

Kulturjournalistikk har rykte på seg for å være lanseringsjournalistikk og mikrofonstativ, samtidig opplever mange i kulturlivet at det ikke handler om kunsten, men at de må by på privatlivet for å komme på trykk. Hvordan kan både kulturlivet og journalistene bidra til bedre kulturjournalistikk, som også ivaretar nyhetskriteriene og samfunnsoppdraget?

Johanna Alem

Panel

- Anki Gerhardsen, kulturanmelder og mediekritiker
- Johanna Alem, Universal
- Solveig Slettahjell, musiker, leder Tankesmia KRAFT
- Marcus Husby, leder Rampelys

Moderator: Guro Istad, daglig leder, Pressens hus

16:25 - 16.35 Sanyu Christine Nsubuga live

Sanyu Christine Nsubuga
Sanyu Christine Nsubuga

Med støtte fra Fritt Ord, Kulturrådet, Oslo kommune, Sparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen og Creo.

Spilledatoer

Web backgrounds 7

tirsdag 01. november

13.00 - Pressens Hus

Pris: Gratis!

tirsdag 01. november

13.30 - Pressens Hus

Pris: Gratis!

Også anbefalt

Web backgrounds 5
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon

Lørdag 18. oktober

Starter 11.30