Web backgrounds 7
FACEBOOK EVENT BANNERS Closing
Utsolgt
01.
nov

Avslutningskonsert

Nora Collective: Arif, Musti, Natnael, Aiba, Kapteinen

Norges viktigste popkollektiv inviterer til fest i Oslo Konserthus.

Det finnes et før og etter Nora Collective i norsk musikkbransje. Siden musikkollektivet og byrået startet opp i 2013 har de i større og større grad definert lyden av norsk popmusikk, gjennom artister som Arif, Unge Ferrari og Musti, men minst like viktig gjennom å være viktige støttespillere for toneangivende pop-produsenter som Axxe, Filip og Kastel. Men betydningen deres handler ikke bare om talentene de jobber med, men eksemplet de har satt, som har skapt drømmer og boltreplass for en ny og mer mangfoldig generasjon. Det handler også om troen på genuine uttrykk - de har tråkket opp en sti preget av selvtillitt og egenart, og der popteft og kunsterisk ambisjon er to sider av samme sak.

"Nora Collective har tråkket opp en sti preget av selvtillitt og egenart, og der popteft og kunsterisk ambisjon er to sider av samme sak."

1 2

MUSTI

Musti kaster bredbeinte beats mot selvsikre bars slik bare gira tenåringer kan det. Hele livet har hun vært opptatt av historiefortelling. Etter å ha begynt med engelske tekster, bestemte hun seg for å plukke opp morsmålet etter inspirasjon fra den skandinaviske morsmålsbølgen i urban-sjangeren: Arif, Silvana Imam, Gilli og Imenella. Og slik klaffet alt: En måned etter at hele Øya sang med på låtene hennes, presenterte Musti tekstene i panelsamtalen «Om linjene kunne snakke» på Det norske teatret. 2020 har vært nærmest sjokkerende travelt - EP’en Mellom Høyblokkene er ute, det er også debutalbumet Quoyskayga og den tilhørende Quoyskayga v2. Det er breddfullt av overskudd, fortellerkunst og purt feng - og låter som “Rosa blomst” og “Gro Harlem Brundtland”, som rett og slett setter et traust, nasjonalt ikon i et helt nytt lys, har allerede nådd svært mange lyttere.

Headeraiba

AIBA

Da Aiba ble introdusert for musikkproduksjon og låtskriving som 16-åring, bestemte han seg fort for at det var det han skulle drive med, og at han skulle bli god. Like etterpå ble han med i Hiphop 101, et talentprogram omtalt av D2 som «Groruddalens hiphop-fabrikk», hvor han fikk studiotid en gang i måneden. I tillegg bygde han et lite studio i kjelleren sin, og med dårlig utstyr og en mic ble de første demoene til. Etter å ha vært med i NRK-suksessen «18» og TV2-programmet «Generasjon Z», har Aiba vært i studio med ulike produsenter og gitt ut egne låter. Han har spilt flere konserter og imponerte både publikum og presse da han i fjor steppet inn for ASAP Rocky på Kadetten, sammen med Philip Emilio og Arif.

ARIF PRESSEBILDE 2

ARIF

Helt siden han stormet inn og vant Urørt-finalen i 2013, den gangen under artistnavnet Phil T. Rich, har Arif vært i konstant bevegelse. Hans lekne og energiske tilnærming til hiphop kom til sin rett på spellemannvinnende «High End/Asfalt» og han har aldri vært borte fra hitlistene siden. I 2019 kom konseptalbumet Arif i Waanderland, et soleklart karrierehøydepunkt og et dypt rørende selvbiografisk verk. I tillegg til strålende album og en perlerad av hits har Arifs ry som en av de store liveartistene i sin generasjon bare vokst - han har headlinet de aller fleste store festivalene i Norge og solgt ut Oslo Spektrum sammen med Unge Ferrari.

Natty presse 7

NATNAEL

24 år gamle Natnael er født i Etiopia og vokst opp på Romsås i Oslo. I flere år har han gjort seg ulike musikalske erfaringer gjennom gjestespill med flere profilerte norske hiphop-artister, før han i 2018 bestemte seg for å begynne forme sitt eget soloprosjekt, sammen med tvillingbroren Nahom. Et par demoer senere var teamet rundt ham på plass og i 2020 slapp Natnael debutsingelen «Beom», tett fulgt opp av «KL.5». Begge gikk rett inn på P3s spillelister, og førte til samarbeid med noen av landets største artister, som Cezinando og Arif. Første EP slippes i løpet av høsten og vi gleder oss til å få en smakebit av hva han har på lager, under avslutningen av Oslo World 2020.

Kapteinen 2019 JVK Highress 0006

KAPTEINEN

Kjell Øverland vokste opp i et hus fullt av jazz og funk. Denne musikken har satt tydelige spor, side om side med alt fra Young Thug, Future, Drake og Travis Scott, til popmusikk som Michael Jackson, Prince og Ne-Yo. Han begynte å spille bassgitar da han var ti år og begynte så smått å lage musikk på gutterommet med en mikrofon og et headset kort tid senere. Til slutt endte låtene hans opp hos Nora Collective, som signet ham umiddelbart. Under by:Larm i 2019 ble han nominert til den gjeve prisen “Årets stjerneskudd”, han har stått for flere singelutgivelser, og i fjor kom “En Mixtape om kjærlighet” ut, til strålende kritikker og heftig rotasjon på radio.