Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Andreas Ljones

Suggererende slåtter

Riksscenens konsept Folk på Torsdag har siden oppstarten presentert noen av Norges flotteste folkemusikere, nettopp på en torsdag. Under Oslo World Music Festival gjester  Andreas Ljones denne scenen.

Ljones er en folkemusiker som er kjent for å gjøre nye, utradisjonelle grep. Han er aktiv i ulike musikalske konstellasjoner som Majorstuen, ALB (Andreas Ljones Band) og Camilla Branlien Band, han har også vært musiker og komponist i dansekompaniet Frikar. Denne kvelden vil han presentere tradisjonen som ligger hans hjerte nærmest, den rike springleiktradisjonen fra Vågå, Lom og Skjåk.

Sammen med Astrid Sulheim fra Lom og Leif Inge Schjølberg fra Vågå, som begge er særpregede utøvere av hver sin tradisjonsline, spiller Ljones opp store og små, mektige og suggererende slåtter i solo og samspill. Lokalmann og springleikekspert Ola Grøsland fra Vågå binder konserten sammen med anekdoter fra folkemusikkhistorien og historier om slåtter og spelemenn, slik bare en erfaren kjentmann kan gjøre det.

 

Legg igjen en kommentar