Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Boubacar Traoré

Legendarisk afrikansk blues

Å få en stor stjerne som Boubacar Traoré på en liten scene i Oslo, er noe vi er veldig stolte av! Boubacar Traoré var superstjerne i Mali på 60-tallet. Musikken var på full rotasjon hos lokale radiostasjoner og klubber, og tekstene var viktige for å bygge nasjonalfølelse etter frigjøringen av Mail i 1960. Men på tross av sin status, slet artisten med å få endene til å møtes. Han ga ikke ut noen plate før nesten 30 år senere, og uten royalties, måtte han jobbe hardt ved siden av for å få til mat på bordet.

Etter utgivelsen av sin første plate «Mariama» i 1987, ble han gjenoppdaget og anerkjent som singer/songwriter og gitarist, verden over. Med sin varme, tørre stemme synger han smekre låter som blander afrikanske og arabiske toner med amerikansk blues.

Hans turbulente liv er beskrevet i bøker, og blitt foreviget i den biografiske filmen Je chanterai pou toi (I’ll Sing For You) fra 2001.

Oslo World Music Festival har hatt stor suksess med ørkenblues tidligere, og har allerede gitt scenen til stjerner som Tinariwen, Ali Farka Touré og Bombino. Nå gleder vi oss til å presentere en av fedrene av afrikansk blues! Denne konserten er en av de små perlene et festivalprogram må ha.

httpv://www.youtube.com/watch?v=OMhWV1YjeMk

Legg igjen en kommentar