Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

El Gusto

Arabisk Buena Vista Social Club

El Gusto er den sterke historien om et orkester med jødiske og muslimske musikere som ble drevet fra hverandre av selvstendighetskrigen i Algerie i 1962. Den kvinnelige filmskaperen, Safinez Bousbia, snubler over historien på en tur til Algerie i 2003. Hun leter opp de ulike musikerne som ikke har sett hverandre på over 40 år. Musikerne som nå er mellom 72 og 98 år, deler alle noe som ikke kan bli ødelagt av tidens tann eller traumene fra krigen: kjærligheten til Algerisk chaabi, en musikkform som blander spansk-andalusisk musikk med tradisjonelle jødiske og muslimske toner. Den unge regissøren intervjuer alle musikerne og samler dem til en eksepsjonell reunion-konsert i Marseille, med hele 42 musikere på scenen. Hele historien har blitt til filmen med samme navn.

Etter reunion-konserten i Marseille har El Gusto-historien reist verden over og fasinert både publikum og presse. Damon Albarn, kjent for brittiske popband som Blur og Gorillaz, produserte en El Gusto-cd som fort ble karakterisert som en type Buena Vista Social Club-album med algeriske toppmusikere istedenfor kubanske. Filmen om prosjektet ble sluppet januar 2012 i Paris.

30. Oktober viser vi hele filmen, og alle de gjenlevende medlemmene av orkesterbesetningen spiller konsert på Rockefeller!

httpv://www.youtube.com/watch?v=GowQhXUSqKE

I samarbeid med:

Legg igjen en kommentar