Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Goran Bregovic and His Wedding & Funeral band

Danse- og drikkemusikk fra Balkans beste

”En pangåpning av dimensjoner”, skrev Bergens Tidene om konserten til Goran Bregović på Nattjazz-åpningen i mai i år. Vi venter like mye når han spiller på Sentrum Scene i Oslo.

Goran Bregović er en av de mest kjente samtidskomponistene fra Balkan. Han startet sin musikkariere som rockestjerne i Jugoslavia på 70- og 80-tallet, og var en av de første til å kombinere tradisjonell balkanmusikk med rock og pop. Han har også hatt stor suksess som filmmusikk-komponist blant annet for Emir Kusturica, samt for Sacha Baron Cohen i filmen Borat. Han har laget musikk for et knippe artister som Iggy Pop, Sezen Aksu og The Gipsy Kings.

Bregović er født i Sarajevo med serbisk mor og kroatisk far. Han kaller seg selv «jugoslavisk» og lager musikk som forener alle uttrykkene fra regionen: alt fra gypsy brass band, tradisjonell bulgarsk musikk, sekkepiper, elgitarer, tradisjonelle trommer og strykeinstrument. De siste årene har han turnert med sitt Wedding & Funeral band. Dansing, drikking og festing er alle fellesnevnere i musikken når denne gjengen spiller, og deres musikalske cocktail får alltid publikum med på festen! Bregović har vært i Norge flere ganger tidligere, men det er aller første gang han spiller på Oslo World Music Festival.

httpv://www.youtube.com/watch?v=NP_taIlO5RI&list=UUlJkwGfG2d_ccGKVNSWH6gg&index=9&feature=plcp

I samarbeid med

Legg igjen en kommentar