Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Illapu

Frihetsforkjempere fra Chile

Det er som om man hører suset fra Andesfjellene når man hører sangene til Illapu. Gruppen ble startet av fire brødre fra Antofagasta i Nord-Chile allerede i 1971. De ble kjent for å rendyrke andinsk folklore og bolivianske rytmer, noe som senere ble utviklet til Nueva Canción-bevegelsen.

I 1976 fikk de en stor radiohit i både Argentina og Chile, og de ble deretter berømte internasjonalt for gitarbaserte sanger med kraftig vokal, panfløyter og medrivende rytmer.

Etter en Europa-turné i 1981 ble de nektet hjemreise til Chile som da var under diktaturregimet til Pinochet. De måtte bo i eksil i Frankrike og Mexico frem til den politiske situasjonen i Chile bedret seg. Gruppen ble hyllet av masser med fans da de endelig returnerte til hjemlandet i 1988.

Illapu har siden den gang fortsatt å levere folkloristisk, utforskende musikk, med sanger som handler om kjærlighet, livet, rettferdighet og aktuelle sosiale spørsmål. De har spilt over hele Latin-Amerika, på Carnegie Hall i New York, Olympia Teatret i Paris og i november kommer de til Oslo og Cosmopolite!

httpv://www.youtube.com/watch?v=h1-Y8h1fOiw&feature=relmfu

Legg igjen en kommentar