Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Lucas Santtana

Brasiliansk trendsetter

Lucas Santtana er en av de mest interessante brasilianske artistene om dagen! Electro-akustisk pioner, dynamisk, interessant og eksperimentell er beskrivelser som går igjen om denne mannen.

Han er kjent som første fornyer av bossa novaen siden den oppstod for 50 år siden, og spiller det han selv kaller bossa nova – “new trend”.

Singer-songwriteren river fra hverandre tradisjonell musikk og setter den sammen på nye, uventede måter. Han seneste cd er virkelig et bevis på dette: Akustisk møter electro. Samba og bossa nova blandes med dub, reggae, rock og visesang. Instrumentale sanger følger etter vokaldrevne sanger. Noen på portugisisk og noen på engelsk. Alle sangene virker forfriskende nye.

Santtana som selv er fra Bahia, ble oppdaget av de megakjente Bahia-sangerne Gilberto Gil og Caetano Veloso, og han turnerte med dem begge på 90-tallet. Han har også jobbet med artister som Chico Science og Arto Lindsay. Det var først i 2006 med albumet ”3 Sessions In A Greenhouse” at han fant sin eksperimentelle form. Han er nå den fremste representanten for ny brasiliansk musikk. 1. november kommer han for første gang til Norge og spiller for oss på Parkteatret!

httpv://www.youtube.com/watch?v=3lz-n1MvK_I&feature=relmfu

Legg igjen en kommentar