Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Matt Corby

Stemmen fra Australia

Matt Corby er vår første booking fra Australia noensinne, og vi har store forventninger til denne mannen. Corby startet sin sangkarriere som 16-åring med en andreplass i Australske Idol 2007. Men han bevist at han er mye mer enn kun en reality-stjerne.

Corby ble tidlig sammenlignet med Nick Drake og Jeff Buckley. Og hans sanger er benyttet i store TV-serier som Underbelly: Razor, Brothers and Sisters og Home and Away.

Men som alle Idol-stjerner, har han slitt med å kvitte seg med stempelet, og det var først med EP-en “Into the Flame” i 2011 at han virkelig fant sin egen form og det som skulle bli hans nye signatur: soul-inspirert ule-vokal kombinert med en nedtonet folk og blues melodi. Denne særegne sangformen har fått mye oppmerksomhet i sosiale meider og ulike forum på nettet. Men også mer etablerte forum har kreditert denne karen og i januar i år ble han tildel tittelen “Next Big Thing” og vant kategorien “Song of the Year” for singelen «Brother» under  FBi Radio’s årlige SMAC Awards i Sydney. Han har siden spilt for utsolgte hus i både Australia og England. 1. november kan du høre hans særegne vokal på Blå.

httpv://www.youtube.com/watch?v=gpFG7DdjTbo

Legg igjen en kommentar