Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Oscar D’Leon

Salsakongen

El Sonero del Mundo (verdens son-sanger), El Sonero Mayor (den store son-sangeren), El Faraón de la salsa (salsafaraoen) eller El Leon de Salsa (salsaløven). Kjært barn har mange navn, og innen salsaverdenen er Oscar D’Leon en av de største.

Denne ringreven kalles også ”kongen av salsa” og har klart å holde seg på tronen i snart 50 år. Hans mest kjente hit ”Lloraras” ble spilt inn i 1975, slageren er fortsatt relevant og spilles jevnlig på salsagulv verden over.

Et bilkrasj gjorde at D’Leon måtte gi opp jobben som taxisjåfør og satse på hobbyen, å spille og synge musikk på begynnelsen av 70-tallet. Etter krasjet på veien, gikk det i topp fart for musikkarrieren. Den selvlærte musikeren imponerte med sin fyldige røst og sin egne intuitive innfallsvinkel til musikk. Han ble kjent verden over og har siden spilt på verdens største scener som Madison Square Garden i New York.

Selv om D’Leon er født i Venezuela, er han inspirert av klassisk kubansk salsa, og regnes som den mest kubanske av alle ikke-kubanske artister. Dette er en levende musikalsk legende som er verdt å få med seg, også for dem som vanligvis ikke danser salsa!

Presenteres i samarbeid med www.danseglede.no. DJ Feliz og DJ PlingPlong spiller før og etter konserten.

httpv://www.youtube.com/watch?v=OC7AQ9HqmMI

Legg igjen en kommentar