Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Siwan Jadid

Jon Balkes drømmeprosjekt!

Jon Balke er en av Norges mest kjente jazzmusikere og komponister. Han har alltid latt seg inspirere av musikk fra hele verden og eksperimentert med ulike musikalske sjangre.

Dette gjorde at han i 2007 ble spurt om å lage spesialprosjektet Siwan i forbindelse med 15-årsjubileet til Cosmopolite Scene. Prosjektet var en stor suksess, ble hyllet internasjonalt og albumet ”Siwan” vant den tyske kritikerprisen som årets album i 2009.

Prosjektet er nå videreutviklet til Siwan Jadid med ny musikk og ny poesi, alt fremført av et knippe fantastiske solister og ensemblemusikere fra ulike tradisjoner. Siwan Jadid er frontet av Kamilya Jubran, en sterk, original stemme fra Palestina, oppvokst med arabisk klassisk musikk, men nå medvirkende i en rekke prosjekter innen elektronisk samtids-musikk.

Begge Siwan-prosjektene bygger på europeisk tidligmusikk og poesi fra den syv hundre år lange epoken Al Andalus. Prosjektene forener barokkmusikk, klassisk arabisk musikk og andre musikktradisjoner fra Middelhavsregionen fra denne perioden.

Siwan Jadid, med hele 16 musikere på scenen, har premiere under årets Moldejazz 16.juli. Vi er så heldige å få vise prosjektet også i Oslo, i den stemningsfulle Kulturkirken Jakob.

httpv://www.youtube.com/watch?v=YJXNZ4mERv8

Legg igjen en kommentar