Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Aziz Sahmaoui & University of Gnawa

Suggererende sufi-musikk

Om bare alle læresteder var så groovy som ”University of Gnawa”, skriver den engelske festivalen Womad om det seneste prosjektet til Aziz Sahmaoui. Vi kunne ikke vært mer enige!

Musiker og sanger Aziz Sahmaoui er kjent fra både det legendariske bandet ”Orchestre National de Barbes” og samarbeid med jazz fusjon-legenden Joe Zawinul. ”University of Gnawa” er hans første album under eget navn, og den anerkjente marokkanske musikeren har fått mange lovord for debutplaten.

Gnawa er tradisjonelt transe- og healing musikk fra grenseregionen mellom Marokko og Algerie, men røttene fra gnawa-musikken kan spores til Senegal, Gambia og Mali. Sahmaoui har med seg et senegalesisk band og prosjektet ”University of Gnawa” skuer både fremover og bakover når det blander toner fra Marokko og Senegal. Musikken bæres av den marokkanske gimbri og det senegambiske instrumentet ngoni, men den er også basert på elgitarer, keyboards og perkusjon. Stemningen i sangene er skiftende som en dansende sufi dervisj, og veksler mellom alt fra lavmælte toner til kraftig suggererende musikk. Det er bare å glede seg!

Beryl Diane spiller plater før og etter konserten.

httpv://www.youtube.com/watch?v=bPICaD6zA6Y&feature=player_embedded#!

Legg igjen en kommentar