Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Dualist Inquiry (ekslusiv gjest:Lemâitre) + Nucleya

- en helaften i den indiske klubbmusikkens tegn!

Konserten presenteres i samarbeid med Rikskonsertene.

I Sahej Bakshis hode falt det seg helt naturlig å skulle sette den organiske gitaren i en duell med den syntetiske elektronikken – sånn blir det vel gjerne når man kjenner sin gule Telecaster-gitar like ut og inn som syntesizeren. For da han i 2009 ble ferdigskolert ved Thornton Music School på University of Southern California, takket han høflig for seg til Statene og dro så kjapt han klarte hjem til India.

Siden da har rukket å bli kalt bli kalt landets mest fremadstormende produsenter mer enn én gang – noe som enkelt gjenspeiles i merrittlisten hans. Bakshi har nemlig varmet opp for både Fatboy Slim og Basement Jaxx. Likhetene hans er nok imidlertid størst med den amerikanske duoen Ratatat eller de norske housegutta i Lemâitre, som gjester konserten denne kvelden. Tenk smidige støygitarer som leker seg side om side med solfylt elektronikk, i et uttrykk kanskje mest støpt for strandfesten etter strandfesten.

Nettopp derfor vil Dualist Inquiry gjøre en ypperlig jobb med å avslutte for den hakket mer klubborienterte New Dehli-borgeren Udyan Sagar. Nucleya, som han kaller seg, har produsert musikk siden begynnelsen av nittitallet, men det er først med soloprosjektet Nucleya at han for alvor har skaffet seg en større tilhengerskare – også utenfor de indiske landegrensene.

Dette er fordi han plent holder følge med flere av de største stjernene innen det basstunge dansemusikksjiktet. Kall gjerne produksjonene hans for en florlett fusjon av dubstep og reggaetonens seige lillebror, moombahton – oppkalt etter de tykkfalne og tropiske trommelydene som utgjør selve tannhjulet i musikken.

NB: 20 års aldersgrense!

httpv://www.youtube.com/watch?v=pitVX-YBfHo
httpv://www.youtube.com/watch?v=fRT98ZnwX88
httpv://www.youtube.com/watch?v=skLfWOMaN1s

Tekst: Kim Klev

Legg igjen en kommentar