Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

El Far3i / El Rass / Munma

Tre arabiske artister som hver for seg har solide fanbaser i undergrunnen, har gått sammen med en salig miks av protestmusikk, hip hop og elektronika.

El Far3i kommer fra Amman i Jordan, men har palestinske røtter og knytter seg sterkt til palestinernes sak. Han er perkusjonist og gitarist, synger og rapper, og har utmerket seg som en allsidig og engasjert musiker uten sjangerbinding.
El Rass er fra Beirut, og leverer hardtslående rap som enkelte ganger er intens og ukomplisert, andre ganger melodiøs og full av overraskelser. Strengeinstrumentet baglama dukker av og til opp, ellers er musikken mer preget av elektroniske beats og samples. El Rass kaller seg en digital beduin som tar avstand fra nostalgi og nasjonalisme, men som søker fremover med dypt rotfeste i sin arabiske identitet.
Munma er et pseudonym for Jawad Nawfal, en libanesisk artist som i tillegg til tidligere samarbeid med El Rass lager dypsindig og stemningsfull musikk. Med kollektivet Altered Ear har han gitt ut flere EP-er og album, og eksperimentert med både droneaktige uttrykk og tonsetting av poeten og aktivisten Mahjoub Omar (1932-2012). Nylig gav han ut platen No Apologies på det tyske selskapet Syrphe.

NB: 20 års aldersgrense!

httpv://www.youtube.com/watch?v=BhN-bUmArSY
httpv://www.youtube.com/watch?v=TcujC7UFn9Y&list=TLEl1BBSTKR-I

Tekster: Kristian Krohg-Sørensen

Legg igjen en kommentar