Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Generasjon X-Ray

En ny generasjon dansere, sangere og rappere skal løftes frem!

Vi i Oslo World Music Festival har virkelig ikke lyst til å være en festival kun for de med fullvoksen skjeggvekst, irriterende nedbetalinger på studielånet eller slitte og rufsete bilsertifikat. Derfor har vi i år igjen slått oss sammen med X-Ray Ungdomskulturhus for å holde gratis musikk- og danseworkshops for ungdom fra hele Oslo.  Det store målet bak alle øvingene er den nest siste festivaldagen, lørdag 2. november, hvor disse talentfulle ungdommene skal holde to forestillinger for et blandet drops av et publikum.

Med hjelp fra læremestre som dancehallprinsen Nico D («Ruff Times» klarte å toppe hitlistene på Jamaica), soulhåpet Nosizwe og landets desidert råeste battlerapper, Nils m Skils, samt flere koreografer, skal de omtrent 70 ungdommene sette sine talentfulle hoder sammen, for å skape den forestillingen de selv ønsker helt fra bunnen av – med et betydelig fokus på hiphop, soul og R&B.

Der den første forestillingen først og fremst er rettet mot familier og litt yngre barn, skal det virkelig store showet – hvor danser- og musikerspirene sammen deler scenen foran sine jevnaldrende – få æren av å avslutte kvelden. Vi gleder oss, og håper du gjør det samme!

 

Tekst: Kim von Klev