Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Lotus

- rett fra levra!

Visste du at: I buddhismen er lotusblomsten et symbol på renhet i sinnet og i ånden? Det er dermed kanskje ikke så rart at Lotus, aliaset til halvt nigerianske Maria Ima Karlsen, skryter på seg å synge rett fra den beryktede levra – som det visstnok sildrer tykt taterblod gjennom. Med dette prosjektet skal nemlig alle følelser føres ut fra renselsorganet – livlige og lystige som seriøse og sentimentale.

Selv om Lotus fortsatt er i oppstartsfasen (en eneste låt har tross alt til gode å bli gitt ut), er ikke merittlisten til Maria stusselig av den grunn. Tvert imot: Hun har vært profesjonell danser siden hun fylte 15 år, og har av den grunn vunnet en Gullrute for å stå bak barne-tv-serien AF1, samt egenhendig satt opp den aller første hiphopforestillingen på Den Norske Opera og Ballett. Man forstår jo godt hvorfor hun er fast koreograf og danser for folk som Madcon, Mira Craig og Admiral P.

Inspirert av soul, funk, poesi, hiphop og reggae, bringer Lotus med seg fullt band, bestående av beatboxer, trommis, gitarist, bassist og korister, når hun opptrer – ikke én, men to ganger – under årets World Music-festival. Først ut blir når hun skal varme opp for kongolesiske Baloji den 31. november , den andre blir når hun skal stå foran de yngste voksne (også kjent som «ungdommen») på Deichmanske Bibliotek på Grünerløkka den 1. November.

NB: fri aldersgrense!

Deichmanske-logo

Legg igjen en kommentar