Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Mari Boine & KORK

- spre ditt gull!

Mari Boine er en av Norges desidert mest kjente og kjære artister. I løpet av sin 25 år lange karriere har hun gitt ut hele tolv album og spilt flere hundre konserter verden over. Mari Boine er en stolt representant for den samiske kultur og har gitt det norske urfolket en sterk stemme innenfor norsk musikk. Boine debuterte i 1989 med albumet Gula Gula, hvor hun blandet elementer av jazz og rock med samisk joik og satte ord på diskrimineringen og undertrykkelsen av det samiske folk.

Få kan trollbinde et publikum som Mari Boine. Med sine storslagne musikkarrangementer og sin unike stemme gir hun publikum en opplevelse utenom det vanlige. Dette er en politisk artist med usedvanlig talent og formidlingsevne. Ikke overraskende har Mari Boine vunnet en rekke Spellemannpriser, mottatt Nordisk Råds Musikkpris og Norsk Kulturråds Ærespris samt blitt utnevnt til ridder av Den Kongelige Norske St.Olavs Orden for sin kunstneriske allsidighet.

Da kringkastere fra urfolk verden over holdt konferanse i Kautokeino i mars 2012 arrangerte de konserten «Gilvve gollát», en historisk konsert hvor Kringkastingsorkesteret KORK for aller første gang holdt en hel konsert i samarbeid med en samisk artist. NRKs anmelder skrev følgende om fremføringen: «Publikum i ekstase, denne anmelder er vilt begeistret.» og KORK og Mari Boine gikk av til stående applaus og trampeklapp.

Nå er vi så heldige å få oppleve Boine og KORK sammen igjen, denne gangen på Oslo World Music Festival der de skal avslutte festivalen i Folketeateret. Konserten vil være releasekonserten for plata som slippes allerede 30. august på Universal Music.

Line-up:

Mari Boine (vokal)
Frode Fjellheim (keyboard/vokal)
Roger Ludvigsen (gitar)
Åge Gunnar Augland (perkusjon)

KORK
Dirigent: Anders Eljas

I samarbeid med:
Atomic Soul
NRK / Kringkastingsorkesteret
Universal Music
Riddu Riddu Festivalen

Tekst: Thea Glenton Raknes

httpv://www.youtube.com/watch?v=kprl0CECykA