Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Mark Ernestus pres. Jeri-Jeri

dobbelkonsert med Owiny Sigoma Band

Det høres kanskje fjernt ut at en technoprodusent fra Berlin kan ha noe som helst å gjøre med Oslo World Music Festival? Eller kanskje ikke? Mark Ernestus er kanskje best kjent som den ene halvdelen av Basic Channel – som tidlig på nittitallet var med på å grunnlegge den repetative, hypnotiserende og groovy sjangeren dub techno.

Siden da har imidlertid hans verdensøyne for lengst flyttet seg fra Jamaica og dubsjangeren, over Atlanterhavet, og nådd Senegal – og nasjonens hyperrytmiske dansesjanger mbalax. Dermed er det langt fra merkelig at Ernestus har trykket Jeri-Jeri spesielt tett til sine tyske brysthår. Hvilket også betyr at han gir ut musikken deres på plateselskapet Ndagga i et overekstatisk tempo – med nye tolvtommere kommende på løpende bånd.

Beskrivelser som «repetativ», «hypnotiserende» og «groovy» føles nemlig også helt naturlig å bruke når man hører på Jeri-Jeri, for det er enkelt å ta seg selv i å flyte tankeløst med til de tykke og dansbare rytmene til dette ti mann sterke kollektivet, bosatt i Senegals hovedstad, Dakar. Ikke bare inkluderer bandet hele fem perkusjonister, den fabelaktige sangerinnen Mbene Diatta Seck, men også et fullvoksent mbalaxband som utgjør selve ryggraden i musikken.

Rockefeller med samme billett: Owiny Sigoma Band.

httpv://www.youtube.com/watch?v=_rPIzyKkuNs

EARLYBIRD-tilbud frem til 15.september – kun 200,- + bill.avg

Tekst: Kim Klev