Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Owiny Sigoma Band

dobbelkonsert med Mark Ernestus pres. Jeri-Jeri

Storbritannia er Kenya. Og Kenya er Storbritannia. Owiny Sigoma Band kan i det minste få det til å virke sånn – at globaliseringen endelig har blitt fullendt. At landegrenser og nasjonalitet ikke lenger betyr noe som helst. Vel, i hvert fall nesten.

I vår ga Owiny Sigoma Band ut sitt andre studioalbum, Power Punch, spilt inn i et studio i Nord-London. For selv om to sjettedeler av bandet er født og oppvokst i Nairobi i nettopp Kenya, har det seg også slik at de fire resterende bandmedlemmene er fra den engelske hovedstaden. Og det er nettopp denne umerkelige sammensmeltingen av kulturer som gir dem deres forlokkende egenart.

Joseph og Charles – som er kenyanerne i bandet – har nemlig bragt med seg tradisjonelle sjangeruttrykk som nyatiti og luo fra Øst-Afrika, mens kompleks og vellydende vestlig låtskriving produksjonsgrep gir musikken en fylde det er vanskelig å ikke bli betatt av. Man forstår med andre ord godt hvorfor Damon Albarn velvillig produserte den selvtitulerte debutskiva, mens musikk-aficionado Gilles Peterson signerte dem til sitt plateselskap, Brownstone Records. Har man i tillegg et nært forhold til band som Atoms For Peace – frontet av Thom Yorke – eller Yeasayer, burde Owiny Sigoma Band fort føre deg enda et steg nærmere å oppdage all den musikalske herligheten som finnes på det afrikanske kontinentet.

På Rockefeller med samme billett: Mark Ernestus pres. Jeri-Jeri
EARLYBIRD-tilbud frem til 15.september – kun 200,- + bill.avg

httpv://www.youtube.com/watch?v=fGLha1dwrXo
httpv://www.youtube.com/watch?v=rSROyHczqIs

Tekst: Kim Klev