Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Sisu møter Naadro

Rikskonsertene presenterer:

Perkusjon er alt som skjer rundt oss! Lyden kan produseres av trommer, stemmer eller ved friksjon mellom ting rundt oss; Klapping, knipsing og lokk som slås mot hverandre er eksempler på dette.

Under denne konserten møter du to av verdens fremste perkusjonsensembler, den norske trioen SISU og sjumannsgruppen NAADRO fra Sri Lanka. SISU har gjennom 20 år høstet anerkjennelse både i Skandinavia og i store deler av verden for sin åpenhet og lek, i harmonisk kombinasjon med musikalsk teknikk og presisjon. Gjennom en forskende innstilling til lyd og lydkombinasjoner, samt en frimodig og søkende holdning til musikalske utfordringer, har de utviklet et bevisst sceneuttrykk og en tydelig identitet.

Utenfor den nordlige halvkule, er Asia det området SISU har turnert mest i. De har både besøkt og samarbeidet med Sri Lanka flere ganger. NAADRO kommer fra denne øyas hovedstad, Colombo. De unge musikerne finner inspirasjon både blant storbyens lyder og Sri Lankas stolte perkusjonstradisjoner, samt at de tar i bruk instrumenter og rytmer fra India, Japan, Latin-Amerika og Afrika.

Perkusjonens grunnleggende element er rytmen, som er noe alle kan kjenne seg igjen i, på tvers av kulturer og samfunn – helt uavhengig av språk. Denne kvelden skal rytmen regjere, SISU feire 20-års jubileum og publikum få være med. Velkommen til festkonsert i Ridehuset på Akershus festning!
Konserten er gratis!

Besetning:
SISU: Bjørn Skansen, Tomas Nilsson, Marius Søbye
NAADRO: Asoka Wickramaratne, Rakitha Wickramaratne, Gayan Manokumara, Nuwan Liyanage, Nupathi Geeganage, Uthpala Jayakodiarachchi, Chathuranga Chithrajith

 

Legg igjen en kommentar