Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Throes + The Shine

- rock + kuduro = sant!

Vi mennesker bør ha lært for lengst at det sjelden lar seg gjøre å fusjonere rappere med rockeband. Men en sjelden gang finnes det unntak som avkrefter regelen, som den portugisisk-angolske kvintetten Throes + The Shine. Debutskiva Rockaduro av fjoråret henspiller nemlig på to ting: a) Rock og b) Kuduro, dansemusikk fra Angola med hyperaktive trommer som får resten av instrumentene til å løpe febrilsk etter seg.

Fordi kuduroen har vært spesielt populær i Lisboas innvandrerstrøk, har du sannsynligvis hørt klare drypp av sjangeren hvis du har satt foten i en kontinental nattklubb – særlig takket være fanebærerne Buraka Som Sistema. Ledet an av de rappende frontmennene i The Shine (André do Poster og Diron), vrenger imidlertid de skjeggete indiegutta i Throes kuduroen på hodet, og tilfører den hissige garagerockgitarer med fingerspissfølt presisjon. Mest kledelig i en brokete rockeklubb, for å si det mildt.

Men før du lar deg skremme: Dette er først og fremst dansemusikk ment å spre glede (hvis ikke hadde ikke kuduro-referansene vært verdt en krone). Ryktet skal tross alt ha det til at euforien strålte på begge sider av scenekanten etter deres konsert på Roskilde tidligere i år. Alt ligger til rette for at det samme vil skje under Oslo World.

NB: 20 års aldersgrense!

httpv://www.youtube.com/watch?v=B49G8KLsH1Q

httpv://www.youtube.com/watch?v=cxgLeJGd99E