Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Zuzuka Poderosa & Nego Moçambique

Grensesprengende funkrap fra Brooklyn

Det skorter ikke på selvtillit og attitude når den Brooklyn-baserte sangerinnen Zuzuka Poderosa biter fra seg på portugisisk akkompagnert av basstunge beats iblandet blant annet dancehall, reggae, bhangra og funk.

Zuzuka er født og oppvokst i Brasil og rapper og synger på både portugisisk, engelsk og spansk. Musikken hun lager kaller hun for Carioca Bass og låtene sine har hun døpt «Interracial Music Babies» – grensebrytende kjærlighetsbarn smeltet sammen av sjangrene hun elsker. Utgangspunktet for soundet hennes er Baile Funk, dansemusikken som har sin opprinnelse i de fattige favelaene i Rio De Janeiro. Zuzukas måte å lage musikk på har blitt sammenlignet med en slags sentrifuge hvor hele verdens mest dansbare rytmer suges inn, iblandes knallhard rap og slynges ut mot publikum i en voldsom fart.

Zuzuka Poderosa har i løpet av sin karriere samarbeidet og delt scene med en lang rekke produsenter, DJ’s og musikere, som Baile Funk-legenden DJ Edgar, Bhangra-ambassadøren DJ Rekha, Girl Talk og Sleigh Bells. Hennes vellykkede sjangerlek har sikret henne begeistret omtale hos blant annet Mtv, PRI’s The World og NPR Alt.Latino. Zuzukas debut-EP Carioca Bass ble sluppet i januar i år og inneholder to originale spor samt en rekke remikser av disse laget av kredible DJ’s og musikere verden rundt.

Når Zuzuka tar turen til Oslo og scenen på Parkteatret har hun med seg den brasilianske produsenten og DJ’en Nego Moçambique som også spiller plater etter konserten. Forvent et liveshow som du umulig kan stå stille til.

httpv://www.youtube.com/watch?v=G2gyeUWFDv8

Tekst: Thea Glenton Raknes