Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Barnas verdensdager 2014

- verden rundt på to dager!
En reise på Grønland

4 700 mennesker trosset regnværet og la turen til Grønland for å være med på Barnas verdensdager 1. og 2.november.

Der fortsatte reisen til 16 nasjoner. Reisens første stopp var åpningskonserten GrunnLove, hvor Sarah Camille Ramin Osmundsen tok oss inn i sitt univers, godt hjulpet av 80 barn og band.

Videre piplet svetten frem på strandparty i Karibien og vi fikk reggeafot i Somalia. Klaprende kastanjetter var å høre i Spania, mens i Indonesia senket roen seg til anklungtonene. Reisen gikk også innom et pulserende marked, kiling av smaksløkene i Thailand, groovy rytmer fra Cuba og stille ettertanke i Gaza og Syria. Det hele ble avrundet søndag ettermiddag med en pop up-konsert der musikere, dansere, klovner og barn stod side om side, på tvers av musikalske sjangere og nasjonaliteter, og dermed ble symbolet på hva Barnas verdensdager ønsker å være, nemlig en møteplass.

800 personer har vært store og små brikker i årets Barnas verdensdager. 83 utøvere og aktører har bidratt i programmet og over 500 barn har laget dekor eller stått på scenen. Så har vi alle dem som har stått bak i kulissene og vært med i planlegging og gjennomføring.

Tusen takk til alle  frivillige, utøvere og  samarbeidsparter for en levende og hjertevarm helg! Uten dere hadde ikke Barnas verdensdager vært mulig å få til.

Vi tar med oss deres engasjement, stå på-vilje og store smil inn i høstmørket. Vi gleder oss allerede til å starte planleggingen av neste års festival.

Imens kan man oppsøke Barnas verdensdager på ett av de andre 22 stedene rundt i landet: https://www.rikskonsertene.no/barnasverdensdager/

Vi sees igjen om ett år!

Varm hilsen fra staben i Barnas verdensdager og Rikskonsertene

– See more at: https://osloworld.no/nyheter-2014/takk-fra-barnas-verdensdager/#sthash.W1Ke9uFf.dpuf

Rikskonsertene

 

 

 

 

GrunnLove

 

I samarbeid med

oslokulturskole   oslomuseum