Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

OY

Berlinbaserte elektronikaduo lager en musikalsk mosaikk av halve klodens lyder.

Berlin har en mytologisk rolle i musikkhistorien. Denne rufsete, kompliserte og mangefasetterte metropolen har tross alt vært musen til flere av våre største musikere på deres mest nyskapende og beste utgivelser – det være seg David Bowies Low eller U2s Achtung Baby!. Det er med andre ord enkelt å forstå hvorfor duoen OY, i likhet med drøssevis andre musikere innen det elektroniske og eksperimentelle popsegmentet, velger å holde fort i Tysklands hovedstad.

Det globale tilsnittet på deres årsferske debutalbum No Problem Saloon strekker seg imidlertid langt utover byens notoriske teknoklubber eller currywürstene. Platens ryggrad består nemlig av en rekke feltopptak den sveitsisk-ganesiske vokalisten Joy Frempong har utført på sine mange reiser gjennom afrikanske nasjoner som Mali, Burkina Faso, Ghana og Sør-Afrika.

Da hun omsider returnerte til Berlin-basen, rottet hun seg sammen med trommeslager Lleluja-Ha for å transformere opptakene av fyrrig fyrverkeri, skranglete taxidører og rallende gateselgere om til livsbejaende toner. Lagvis har også lekne melodier, synthesizere og perkusjon blitt vevet inn i det musikalske globetrotterlappeteppet som definerer OY, hvilket gjør det vanskelig å ikke falle pladask for No Problem Saloons rytmiske elektronika – særlig hvis navn som Gold Panda og Aphex Twin står hjertet nær.

OY spiller på Parkteatret den 31. oktober, sammen med Monica Ifejilika.

httpv://www.youtube.com/watch?v=uirMvBLvX9k

Tekst: Kim Klev

Legg igjen en kommentar