Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Omvr & Miss Tati

Omvr slapp nylig singelen «Up in the Air«, gjestet Lindmo på lørdag, og Nitimen i går. Det går rykter om at Miss Tati snart slipper singelen Don’t Let Go, nærmere bestemt 26. oktober. Hva er da kulere enn å plassere de kuleste og mest aktuelle norske artistene om dagen — sammen — i en dobbelkonsert på Blå? Vi vet ikke, derfor gjorde vi det. I anledningen, har vi stilt dem begge tre kjappe spørsmål.

Hva betyr World Music for deg?
Miss Tati: World Music betyr og har alltid betydd mye for meg. Hva jeg liker godt, rent sjangemessig, er bossanova (brasilensk jazz), fado (portugisisk blues) og kuduro (angolansk tekno). Jeg har alltid hørt på musikk fra alle verdenshjørner, som hip-hop, rnb og jazz, som gjerne forbindes med USA, men som også uttrykkes fra alle andre kanter i verden, på kanskje enda bedre måter. For å finne ny musikk, pleier jeg å bruke sider som Bandcamp Weekly Radio, BBC Radio 6, der Gilles Peterson presenterer ny musikk fra alle kanter i verden. Og ja, jeg vet han var på Oslo World ifjor!

Omvr: Oslo World Music Festival er en festival jeg føler man kan oppleve mye ny musikk på, som man ikke kan oppleve på listene eller på radio. Det betyr mye, og jeg har jo vært på festivalen tidligere, og som jeg elsket.

Hva gleder du deg mest til mtp giggen 29 oktober?
Miss Tati: Jeg gleder meg til å svette, se folk danse og kose seg. Etter jeg er ferdig med min egen konsert skal jeg nyte Omvr sin!

Omvr: Jeg gleder meg til å stå på scenen med fullt band igjen, og å levere det showet vi har øvd på gjennom sommeren. Publikum kan forvente et variert show, med masse forskjellige låter — fra rolige til mer basst-unge elektro-låter. Variert sjelfull musikk!

Hvilke to konserter skal du se på Oslo World og hvorfor?
Miss Tati: To er litt for vanskelig å bestemme seg for! Men, om jeg må, så blir det tre. 1: Teresa Salgueiro. Hun er frontvokalisten til det legendariske bandet Madredeus. En av grunnene til at jeg begynte å høre på fado, var på grunn av henne, som jeg har vokst opp med på ørene. Dronningen av portugisisk melankolsk musikk! 2: Flavia Coelho – Hun lager en spennende blanding av bossanova og dancehall og det minner meg om en kvinnelig versjon av Manuchau, bare med et enda mykere i uttrykk. 3: Batida og Alo Wala: Jeg gleder meg mest til Batida fordi han, som meg, er fra Portugal og Angola. Han speiler hele tiden til kolonitiden, som jeg synes er utrolig spennende. Jeg liker at han blander nåtiden med fortiden, og at han mikser sjangere som semba (angolansk tradisjonell musikk) med kuduro (angolansk tekno). Men det er jo en dobbelkonsert, så jeg gleder meg til å se Alo Wala også!

Omvr: Miss Tati og Alo Wala! Jeg har aldri sett Miss Tati live før, selv om vi kjenner hverandre, og det er kult å spille dobbelkonsert sammen. Jeg føler vi begge har soul og gammel R&B som inspirasjonskilder, selv om vi har to forskjellige uttrykk. Så det kan bli gøy å sette sammen. Også selvsagt Alo Wala, som jeg har sett en gang før, og som hadde vært kult å se igjen.

Legg igjen en kommentar