Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Carmen Linares & Javier Baron

- Flamenco uten sidestykke

Det kan knapt tenkes noen bedre avslutning på Oslo World enn en konsert med flamencoens grande dame, Carmen Linares, og danselegenden Javier Baron – på Operaens hovedscene! De to har funnet tonen gjennom prosjektet Remembranzas (erindringer), som også er navnet på Linares’ nyeste plate fra 2011. Her vil vi få se flamenco på sitt ypperste, både gjennom Linares’ cante (sang) og Barons baile (dans).

Det er intenst energisk, det er sårt og lidenskapelig. Det er en helt særegen stemning som oppstår i møtet mellom 64 år gamle Carmens lengselsfulle, nesten hese, stemme og Javier Barons raske, presise bevegelser. De evner med stemme og dans å fange nerven og stemningen som gjør flamenco til den kunstformen den er. Her er det ikke lagt til noen smektende pop-refreng eller salgbare discorytmer: dette er flamenco i sin reneste form, kun akkompagnert av gitar og rytmisk håndklapping.

Tekstene er basert på diktene til poeter som Federico García Lorca, Juan Ramon Jimenez og Miguel Hernandez. Tekstframføringen er viktig i denne musikkformen, og har mye å si for hvordan stemmen bærer. Her er Carmen Linares en ubestridt mester i å kalle fram alle slags emosjoner – hun spiller hemningsløst på alle strenger av følelsesregisteret og har publikum i sin hule hånd, enten hun opptrer på en flamencoklubb i Sevilla eller på operaen i Oslo.

I samarbeid med:
EmbassyofSpain

 

Sol-Miro+Ineed-Spain-ENGLISH

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Kristian Krohg-Sørensen

Legg igjen en kommentar