Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Chancha Via Circuito

- Hypnotisk digicumbia med jungelens hjerte

De lavmælte har ofte mest på hjertet. Blant de tre artistene som skal opptre på ZZK Records’ labelkveld under årets festival – Nicola Cruz, Miss Bolivia og Chanca Via Circuito – er det særlig sistnevnte som virkelig klarer å lydsette plateselskapets ideologi. Det seneste i en lang rekke av argentinske børskrakk fikk trekløveren Grant Dull, Guillermo Canale og Diego Dulacio fra Buenos Aires’ klubbscene til å stusse over hvorvidt det ville være verdifullt å søke tilbake til en genuint søramerikansk identitet – og med dét var ZZK Records et faktum.

Chancha Via Circuito, eller Pedro Canale, om du vil, mestrer nettopp dette: Hans soniske univers låter som det ikke kunne kommet fra en annen del av kloden. Med utgangspunkt i cumbiaens like deler simple som umiddelbare totakter, beveger musikken seg i hypnotiske repetisjoner over andesiansk fløytespill og folkesang.

La oss imidlertid ikke legge skjul på at dette er elektronisk musikk: Canales musikalske røtter stikker dypt inn i den argentiske digicumbiascenen. Likevel studioet hans i Buenos Aires fylt til randen av alskens instrumenter skåret ut i tre. Det er nettopp denne balansen mellom det organiske og syntetiske som disse døsige rytmene til å anta tidløse sjatteringer. Med Chancha Via Circuitos assistanse blir åndelige utflukter hos regnskogens sjamaner overflødige.

ID: 20 års aldersgrense

ZZK-programmet:
22:45-23:45 Nicola Cruz
00:00-01:00 Miss Bolivia
01:00-02:00 Chancha Via Circuito
02:00-03:30 El-G

I samarbeid med Ministerio de la Cultura de la Nacion Argentina og PR Producciones. Støttet av Ministerio de la Cultura de la Nacion Argentina.

Tekst: Kim Klev

Legg igjen en kommentar