Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

I ytringsfrihetens navn

- Nobels Fredssenter

Del 1 

Barn er fremtidens håp. Men hva skjer med barn og ungdom på flukt fra krigsområder? Hvem er de og hvordan har de det? Stemmene til barn og unge er ofte savnet fra konfliktområder. Har media og beslutningstakere en tendens til å overse barna? Hva betyr stemmene til barn og unge, hvordan og hvorfor er det viktig å lytte til de?

Hva skal til for å påvirke folk når en krig har mistet interessen blant allmennheten? Hvilken betydning kan kunst og kultur ha – både som humaniserende redskap i konfliktsrom og som mobiliserende kraft utenfor konflikten? Seminarets første del vil se på måten unges perspektiv kan påvirke en felles forståelse av konflikten i Syria.

Panel: Maria Korkunc– journalist, initiativtakeren bak Zaatarieyes.com, Martin Whatson – street artist, Feras Ayob, student, tidligere syrisk flyktning, Khaled Soliman – Alnassiry – dokumentarist og filmskaper, Ola Ulmo, Røde Kors sin representant i Syria og Daniel Brown (ordstyrer).

En kort film om Zaatarieyes.com-prosjektet vil bli vist, og Hello Psychaleppo vil fremføre en liten konsert.

Del 2
Den fremste drømmen til mange av artistene som årlig gjester Oslo World Music Festival er å kunne oppleve fred, utøve sin kunst fritt for forfølgelse og trusler -å synge sin mening uten å knebles. Andre del av seminaret I ytringsfrihetens navn vil handle om risikoen tilknyttet bruk av ytringsfriheten i kreative uttrykk; om hvor viktig dette prinsippet er for artister og kunstnere som tilhører en del av verden hvor denne retten ikke tas for gitt. Om hva som må ofres og hva som må til for å kunne uttrykke seg fritt.

Innhold:
Innlegg av John Peder Egenæs (Generalsekretær i Amnesty Internnasjonal Norge): Ytringsfrihet for ytringens skyld? Musikk i ytringsfrihetens navn – varighet 10 minutter.

Diskusjon: Mohamed Beshir Abady [aka Gemyhood – محمد جمال بشير], egyptisk blogger, forfatter og tegneserieskaper Samer Saim Aldhr (Hello Psychaleppo) syrisk artist
Moderator: Daniel Brown – Freemuse

Seminaret holdes etter åpningen av utstillingen «Fra Ungdommen», som åpner kl. 16.00 på Rådhusplassen samme dag. Event her: https://www.facebook.com/events/1650128545239004/

Begge arragementene er gratis!

I samarbeid med Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center, Flyktninghjelpen, Zaatarieyes, Amnesty International og Freemuse, arrangerer vi gratisseminaret «I Ytringsfrihetens Navn».

Legg igjen en kommentar