Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

VårtNabolag

Mottaksfestivalen for hele familen

Ta med hele familien, venner og kollegaen på en fantastisk dag, når asylmottak forvandles til en levende festival stappfull av morsomme ting du kan gjøre, oppleve og smake på.

VårtNabolag passer for både store og små. Det er ingen aldersgrense og alle aktiviteter er gratis! Se filmene om Vårt Nabolag i Vang i Valdres, og fra Torshov.

Tid og steder for VårtNabolag 2017 blir oppdatert fortløpende.

Ved å arrangere en dags musikkfestival på et asylmottak ønsker vi å bidra til deltagelse, frivillighet og dialog mellom asylsøkere og de som bor i nabolaget. Å skape noe sammen og å skape et fellesskap rundt musikk, kultur og mat , tror vi er helt avgjørende for videre integrering. Oslo World Music Festival vet av 23 års erfaring at musikk er en viktig brobygger for at publikum kan bli bedre kjent med sitt nabolag.

«Møter mellom mennesker, kunstnere og publikum skaper interesse og forståelse for de verdier som ligger i andres kulturuttrykk. Vårt Nabolag er en av festivalens viktigste helårssatsninger og er understreker festivalens mål om å være en arena for kvalitetsmusikk med en samfunnsmessig brodd«, sier festivalsjef Alexandra Archetti Stølen.

BAKGRUNN
Siden 2009 har Oslo World Music Festival invitert beboere fra norske asylmottak til vår årlige musikkfestival på høsten. Tiltaket har resultert i deltagelse, frivillighet og dialog mellom asylsøkere, konsertpublikum og artister fra hele verden. For mange av beboerne som kommer uten familie og venner, har invitasjonen til festivalen hatt stor betydning i en prøvende tid.

August 2014 arrangerte vi Vårt Nabolag for første gang, på Torshov Transittmottak. Artister som Samsaya, Degos and the Silky Johnsons, og Baba Soul & the professors of funk underholdt musikalsk, og det var barneaktiviteter som dans og ansiktsmaling. Beboerne på mottaket forberede og lagde mat fra sine hjemland til publikum. Siden den gang har VårtNabolag vært arrangert på Torshov Transitmottak fire ganger med blant annet Bendik, Billie Van og Ivan Ave (aug. 2014, aug. 2015, des. 2015 og aug. 2016). VårtNabolag ble utvidet i 2016, og arrangert på Vang mottakssenter i Valdres med stor suksess. Artister som Åse Kleveland, Stella Mwangi, African Sunz, Eben JR, kulturskolens barnekor og Miss Tati underholdt.

STØTTEPARTNERE
Norsk FolkehjelpKonsertsystemer LLB ASHoba’s Backline asRedd BarnaRøde KorsNobels fredssenterFamily Reggae DiscoNasjonalmuseet, m.fler.

SPONSET AV
DNB sparebankstiftelsen, Bergesenstiftelsen

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar