Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Beirut & Beyond på fjerde året

8.-11.desember 2016

En sjokkbølge av kunstnerisk skaperglede oppstod i etterdønningene av den arabiske våren, lik hvordan tusen lyserøde kirsebærblomster gjerne spretter frem over natten. Nasjonene langs Middelhavets østbredde manglet imidlertid infrastrukturen til å høste fruktene av denne kreative bevegelsen. Derfor ble Beirut & Beyond International Music Festival grunnlagt i 2013, i regi av vår egen musikkfestival, Oslo World Music Festival.

Når Beirut & Beyond avholdes for fjerde gang 8.-11. Desember 2016 , vil debatter, foredrag og utallige konserter rette søkelyset på den nye, uavhengige musikken som springer ut fra Libanon og omegn. Selv om uttrykksformene er ulike, argumenterer musikken deres for nødvendigheten av arabisk kultur i en globalisert verden.

Følgende artister inntar Beirut & Beyond International Music Festival 8.- 11. desember: Rayess BekALO WALAAlsarah & The Nubatones,Youmna SabaBei RuLaTlatehChynoKamilya JubranSpeed CaravanGhoulaN3rdistan

Oslo World Music Festival har siden 2013 vært medarrangør av festivalen Beirut & Beyond International Music Festival i Libanon. Målet med festivalen er å skape større synlighet rundt musikkscenen i en region som er hardt rammet av krigen i Syria, flyktningestrømmen og generell politisk og økonomisk uro. Ved å arrangere festivalen i Libanon, samt satelittfestival under Oslo World og turné i Europa, har Beirut & Beyond på kort tid rukket å bli en viktig aktør på hjemmebane og internasjonalt.

«Et av Oslo World Music Festivals hovedmål er å skape møteplasser, fordi møter mellom mennesker, kunstnere og publikum skaper interesse og forståelse for de verdier som ligger i andres kulturuttrykk. I en verden preget av uro, revolusjoner, store og raske endringer, finanskriser, krig og konflikt, blir det viktigere enn noensinne å lage prosjekter som viser at musikk er et universelt språk», sier festivalsjef i Oslo World og medgrunnlegger av Beirut & Beyond, Alexandra Archetti Stølen.

 

Legg igjen en kommentar