Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Kristin Asbjørnsen, Ablaye Cissoko & Olav Torget

Traces of you

Kristin Asbjørnsen kunstnerskap har alltid handlet om å overskride grenser. Etter en fruktbar periode som sanger i de kritikerroste ensemblene Dadafon og Krøyt, har det siste tiåret kretset rundt hennes solokarriere.

Hun har gitt ut tre flotte fullengdere, med afroamerikanske spirituals og egne låter, der hennes fantastiske stemmeuttrykk henter impulser fra både nordisk jazz, vestafrikansk musikk, visesang og kontemplativ kirkemusikk. Kulminasjonen av dette rike musikalske universet er «Traces of You», et bestillingsverk for Global Oslo Music, der Kristin har skrevet sanger for et nytt samarbeid med koraspiller Ablaye Cissoko og gitarist Olav Torget.  

I en særdeles vakker og original ensemblesound veves sildrende kora, gitarer og sang sammen i et organisk, kammermusikalsk lydlandskap.

Koraspiller Ablaye Cissoko er griot  og føyer seg inn i rekken av briljante musikere fra Senegal. Med sine vestafrikanske røtter og fordypning i jazz og klassisk musikk,  er han en av de viktigste crossover-stemmene fra Afrika i dag. Gitarist Olav Torgets uttrykk er blant annet utviklet gjennom mangeårig fordypning i sør- og vestafrikanske musikktradisjoner, og særlig i griot-bevegelsen fra Senegal.

Når «Traces of You» skal fremføres på ny under årets festival, blir det tre svært begavede musikere som gjennom livets løp har nærmet seg den samme åndsfulle musikken. Vi gleder oss. 

Kristin Asbjørnsen: vokal
Ablaye Cissoko: kora & vokal
Olav Torget: gitarer & vokal

Konserten er i samarbeid med:
RIKSSCENEN_LOGO_756x95

Legg igjen en kommentar