Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Oslo World på Zanzibar

Den 12. utgaven av musikkfestivalen Sauti za Busara ble arrangert 9.-12.Februar  på Zanzibar. Programmet bestod av over 200 artister fra 19 ulike land, og vår egen festivalteknikker Sjur Brinck Johnsen var tilstede for teknisk kompetansebygging. 

Oslo World Music Festival arbeider med å skape større synlighet og oppmerksomhet rundt musikk, kunst og kultur fra hele verden. Festivalen samarbeider derfor blant annet med Sauti za Busara, hvor hovedfokuset er kapasitetsbygging og profesjonalisering. Festivalteknikker Sjur delte kunnskap innen rigg, strøm og nødvendige sikkerhetstiltak.

«Med mangel av internett, og særs travle dager har vi har hatt en haug med utfordringer for å komme i mål med festivalområdet til åpningen, men vi klarte det, og det ble den beste festivalen publikum har deltatt på til dags dato, sier jeg, men så sier også partnere, lokale myndigheter, presse, og ikke minst publikum»

Sauti za Busara er mer enn «bare» en musikkfestival: den bidrar til vekst og profesjonalisering av den kreative sektoren i regionen; gir læring, utveksling og jobbmuligheter, og fremmer Zanzibar og Tanzania globalt som en ledende destinasjon for kulturell turisme. Derfor er hjelpen fra Sjur særs viktig: 

«Jeg er stolt over å kunne fortelle at scenekonstruksjonen aldri har vært nær så trygg, ei heller så stor som i år. Vi nærmer oss her en sikkerhetsvurdering som kan sammenliknes med vestlige prosjekter med tanke på scenekonstruksjon. Det var en fantastisk opplevelse, og arbeidet ble utført gjennom godt samarbeid forteller en entusiastisk Sjur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar