Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Songs in the mist

Usynlige stemmer fra Iran

Tre unge kvinnelige sangere – alle elever av den kjente iranske sangeren Mahsa Vahdat – presenterer sanger fra den persiske poetiske gullalderen: Tekster av Rumi, Hafez og Khayyam, melodier skapt av den århundrelange persiske vokaltradisjonen. De tre artistene som i hjemlandet må være usynlige heter Ooldouz Pouri, Neila Safaei og Afarin Nazari.

For å gi publikum en opplevelse av innholdet i tekstene fra mystikertradisjonen innen sufi-litteraturen vil skuespiller Andrea Bræin Hovig resitere oversettelser til norsk. På perkusjon og bass vil Ali Rahimi og Gjermund Silset skape en musikalsk plattform for kvinnene som også akkompagnerer seg selv på tradisjonelle persiske instrumenter som khanoon.

Konserten på Henie Onstad Kunstsenter er en lanseringskonsert av platen ved samme navn. Den gis ut av Kirkelig Kulturverksted.

Syv kvinnelige sangere deltar på «Songs in the mist». Ooldouz Pouri, Mahsa Azimi og Afarin Nazari er tre av sangerne som kommer til Oslo World, de er sentrale i denne utgivelsen. Erik Hillestad tilbragt flere perioder i Iran og er produsent og kunstnerisk leder av prosjektet sammen med sangeren Mahsa Vahdat.

 

henie

 

 

Legg igjen en kommentar