Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Celtic Roots Ensemble

Stjernelag

Det er ikke hver gang vi kan benytte uttrykket “superband” og komme unna med det, men i dette tilfellet er det en ganske nøyaktig skildring! Med musikere som Knut Reiersrud, Aly Bain, Ale Möller, Tuva Syvertsen, Frasier Fifield, Eric Bibb og Olle Linder er det bare å feste sikkerhetsbeltet og gjøre seg klar for en musikalsk opplevelse utenom det vanlige.

Bandet ble satt sammen for å gjøre en innspilling i serien “Jazz at Berlin Philharmonic” og medlemmene ble handplukka av produsenten Siggi Loch. Formålet med serien er å vise musikk som har påvirket den europeiske jazztradisjonen fra ulike musikalske retninger, og i dette eksempelet var det selvsagt den keltiske musikken som stod for tur.

Resultatet ble liveplata “Jazz at Berlin Philharmonic VI: Celtic Roots”, en skive som fikk stor oppmerksomhet både i jazzkretser og ellers i musikklivet over store deler av Europa. Spor for spor viser plata fram et eksepsjonelt lag av musikere som bearbeider både tradisjonelt materiale og nyere keltisk musikk med stor respekt.

Knut Reiersrud – gitarar, lapsteel og munnspel
Ale Möller – mandola, trompet, fløyter, dulcimer, trøorgel
Fraser Fifield – saksofon,, fløyter og skotsk sekkepipe
Tuva Syvertsen – vokal, hardingfele, trøorgel
Aly Bain – fele
Olle Linder – perkusjon og kontrabass

Denne konserten er produsert av Riksscenen. Riksscenen er den nasjonale scene for folkemusikk og folkedans fra hele verden.

Tekst: Riksscenen

Legg igjen en kommentar