Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Céu

Sjelfull sjangerblanding fra São Paulo

Det er noe forførende og herlig tilbakelent over låtene til Céu, hvor den krystallklare, behagelige stemmen hennes ornamenterer uanfektet over en blanding av elektronika og samba -med hint av reggae og dub som lurer under overflaten. Hun blander sjangre og leker med nytt og gammelt, elektronisk og organisk, brasiliansk og amerikansk –med stort hell. Kombinert med en ekstremt vinnende scenepersonlighet er dette en artist som virkelig vet å trollbinde publikum.

Med en far som var komponist og musikolog fikk Maria do Céu Whitaker Poças tidlig innføring i noen av Brasils største klassiske komponister, særlig Heitor Villa-Lobos, Ernesto Nazaré og Orlando Silva. Allerede som tenåring delte hun scene med noen av landets største musikalske stjerner, og det var ingen stor overraskelse da hun ble nominert til latinsk Grammy for årets nykommer og toppet de brasilianske salgslistene med sin første utgivelse i 2007. Hun er også en av veldig få brasilianske artister som har spilt på Coachella Valley Music and Arts Festival i California og som har fått sine album utgitt over hele verden til strålende kritikker. I tillegg står hun bak den brasilianske låta som har nådd høyest opp på amerikanske Billboardlister siden Astrud Gilberto med “Girl from Ipanema” i 1963.

Under et opphold i New York tidlig i 20-årene samlet Maria inspirasjon fra blant annet jazzsangerinnene Billie Holiday og Ella Fitzgerald, soulartistene Lauryn Hill og Erykah Badu og amerikansk Hip Hop. Vel hjemme frontet hun så først en samba-funk gruppe og siden en elektro-dance gruppe, og vekket raskt interesse hos flere store plateselskaper før valget hennes til slutt falt på indielabelet Urban Jungle, som kunne tilby henne den kunstneriske friheten hun trengte.

På Cosmopolite 2. November får du muligheten til å oppleve denne fantastiske artisten som av flere internasjonale musikkjournalister har blitt utnevnt til selve ambassadøren for ny brasiliansk musikk.

Tekst: Thea R.

 

Legg igjen en kommentar