Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Chassol

Klassisk eksperimentell

Den franske pianisten og komponisten Christophe Chassol sier selv at han stjeler andres gode ideer og bygger videre på dem. Ved å gjøre det skaper han også noe helt unikt. Helt siden han var liten har han vært klassisk trent musiker, men da han oppdaget YouTube i 2005 begynte han å eksperimentere med alt han kom over av videoer med tips og triks og lærte seg digital manipulering av lyd. Det er dette som er grunnlaget for musikken han nå lager, og det hele er laget med et stort smil om munnen. Musikk skal være tullete, men seriøst tull mener han, og man skal kunne danse, smile og le både som artist og som publikum.

Hans tilnærming til samples og musikk generelt har fascinert mange andre musikere de siste årene. Chassol har fungert som en form for musikalsk regissør for artister som Phoenix og Sebastien Tellier, og etter et tips fra artisten Diplo, som oppdaget ham gjennom albumet Indianmore, jobbet han tett i studio med Frank Ocean på hans siste album, BLONDE.

Det er nettopp med musikken til Indianmore og filmen som akkompagnerer denne at Chassol kommer til Oslo World i år. For kildemateriale dro han til Calcutta og Varanasi for å filme sitarister, perkusjonister, sangere, dansere, barn, bylivet og trafikkaoset. Dynamikken mellom den projiserte filmen på lerretet og Chassols sceneopptreden er utgangspunktet for denne særegne konsertforestillingen. Lydsporet fra filmen blir som medmusikanter når Chassol legger sine pianoharmonier over det hele, og sammen oppstår et kreativt samspill ulikt noe vi har sett eller hørt før.

Denne konserten er produsert av Riksscenen. Riksscenen er den nasjonale scene for folkemusikk og folkedans fra hele verden.

 

Tekst: Henrik Richter Schie

Legg igjen en kommentar