Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Dance on the Frontline

Danseforestilling, filmvisning og samtale

Dans i frontlinjen – for å trosse alle grenser. Dans mot alle odds, dans uten hensyn til potensielle farer. Dans som et verktøy for myndiggjøring. Dans eller dø.

Tre dansere fra tre land (Palestina, Iran og Syria), med forskjellige historier og dansestiler, presenterer en kort danseforestilling som tematiserer hvordan dans og kunst kan fungere som viktige verktøy for brobygging – for å vise hvordan dans kan bidra til toleranse og forståelse.

Etter forestillingen viser vi dokumentaren «Dance or Die», av regissøren Roozbeh Kaboly, som ble sendt på Dutch National TV program Newshour, om den syriske danseren Ahmad Joudeh og utdrag fra filmen danseren Navid Rezvani har gjort i Iran. Deretter vil publikum ha mulighet til å høre dansernes personlige historier. I samtalen vil vi utforske hvordan Ahmad Joudeh, Navid Rezvani og Rima Baransi har trosset sosiale og politiske barrierer for sin store lidenskap – fordi de ikke hadde noe valg. Vi får innsikt i hvordan de gjennom dans har hevet stemmene sine og blitt rollemodeller for en hel generasjon.

  •      Ahmad Joudeh vokste opp i Yarmouk, en palestinsk flyktningleir i Damaskus. På tross av mye motstand fra familien og samfunnet generelt tok Ahmad dansetimer hele oppveksten, som regel i hemmelighet. I 2014 var han med i den arabiske versjonen av So You Think You Can Dance. Oppmerksomheten førte blant annet til en dokumentar om Ahmad, på nederlandsk TV – noe som igjen førte til at han ble oppdaget av den nederlandske balletten for så å bli en del av kompaniet, som den første syreren i historien.
  •     Navid Rezvani bruker dansestilen hip hop til å uttrykke seg. Han ble født i Iran, men er også norsk statsborger. I etterkant av sin finaleplass i den norske versjonen av “So You Think You Can Dance” og 2. plass i “Norway´s Got Talent” har Navid reist landet rundt med Riksteateret. Han har også turnert med Den Norske Ballett, med forestillingen Kingwings vs Operaballetten.
  •      Rima Baransi er en danser og koreograf fra Palestina. Hun er for øyeblikket student på et treårig program for profesjonell samtidsdans på DanceWorks Berlin i Berlin, Tyskland. Hun har også danset med “The People United Project” på flere prosjekter.

I samarbeid med:

Legg igjen en kommentar