Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Don Martin

En vaskekte rapveteran

Du kan regne med Don Martin. Helt siden starten av 90-tallet har han vært en sentral drivkraft innen norsk hip-hop, spesielt i hovedstaden. Ikke bare som rapper, men også som skribent, radiovert, DJ, produsent og grafittikunstner.

Det store gjennombruddet kom i 2013, med det første kapittelet i albumtrilogien om hjembyen Oslo. «En gang romsåsgutt alltid romsåsgutt» – en hyllest til drabantbyen med utsikt over østkanten – er produsert av guruen Tommy Tee og vinner av Spellemannpris i kategorien Urban. Videre fulgt opp med de kritikerroste albumene «Mann for sin hatt» (2014) og «Løvehjerter blant slangene i en tigerstad» (2016), stadfestet Don Martin at han er en størrelse som bør tas på alvor.

Før solokarrieren skjøt fart, hadde riktignok den fedorakledde rapperen stor suksess i legendariske Gatas Parlament. I den venstreradikale gruppa – den norske middelklassens svar på Public Enemy – begynte han som produsent og DJ, men ble etterhvert et fullverdig medlem bak mikrofonen. Don Martin har åpenbart mange meninger, både musikalsk og politisk, noe man også kan høre i hans udødelig radioprogram Goodshit Radio.

Don Martin har med andre ord snøring på hiphop, både lokalt og globalt. Under årets festival vil han derfor kuratere en hel kveld på Blå, med gjester som blant andre Ezzari (NO) og Tumi (SA). Det kommer til å bli en for bøkene.

ID: 20 år

Tekst: Kim Klev

Legg igjen en kommentar