Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Eldbjørg Raknes

Babykonsert (0-12 måneder)

Hvis jazz handler om å finne tilbake til barndommen, er Eldbjørg Raknes en mester i faget. Den norske sangeren er nemlig drevet av en voldsom nysgjerrighet – å lytte til musikken hennes kan føles som å oppleve verden for aller første gang. På låten «Seashell», utgitt på et av hennes første soloalbum, forvrenger hun stemmen sin til den minner om susingen fra havet i en konkylie.

Lekenheten definerer ikke bare hvordan hun arbeider med sitt hovedinstrument – stemmebåndene – men også hvor hun velger å arbeide. Hun har nemlig holdt konserter i både barer, katedraler, skoger, fjellhuler, sykehus, små jazzklubber og store festivalscener – for ikke å glemme da hun sang i en paraglider. Fordi hun har denne grunnholdningen, er det ikke så rart at hun tar barnemusikk svært alvorlig og anser det som en essensiell del av sin kunstneriske virksomhet.

Konserten på Sentralen er laget for babyer mellom 0 – 12 måneder. Med stemme, perkusjon og live sampling inviterer Eldbjørg Raknes barna til å være med å lage lyd – så ingen vet hvor stort kor eller orkester vi får. Kun babyene trenger billett, følge kommer inn gratis og det er plass til 25 babyer med følge per konsert.

Konserten blir filmet og dokumentert.

Legg igjen en kommentar