Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Escalandrum feat. Elena Roger

Presenterer Piazzolla plays Piazzolla

Escalandrum er blant de fremste ambassadørene for den argentinske kulturarven. Det Buenos Aires-baserte jazzensemblet har ikke bare æresutmerkelsene å vise til – som vinnere av både Gardel og Konex, besitter de landets ypperste musikkpriser – men også musikken og merittene.

Siden grunnleggelsen rundt tusenårsskiftet, har Escalandrum beholdt sin originale besetning. Ledet av komponist og trommeslager Daniel «Pipi» Piazolla, deler sekstetten blod med mannen bak Nuevo Tango-bevegelsen: trekkspill-maestro Astor Piazolla. I sin tid revolusjonerte han tangoen ved å forene sjangeren med klassisk musikk og jazz. Det er i denne arven Escalandrum befinner seg.

Av deres ni album er to av dem tolkninger av bestefar Piazollas klassikere, mens de resterende består av egenkomponert materiale – inkludert deres seneste fullengder, Elena Roger-samarbeidet «3001». Albumet markerer et sjøskifte for Escalandrum: Dette er første gang de har skrevet musikk sammen med en sanger.Den argentinske musikalartisten har blant annet hatt hovedroller på West End i London og Broadway i New York. Da hun innledet samarbeidet med Escalandrum i 2012, var det midt i en Broadway-oppsetning av eviggrønne Evita, som omhandler livet til det argentinske borgerrettighetsikonet Eva Péron.

Astor Piazolla og Eva Péron la de første steinene. Escalandrum og Elena Roger fortsetter brobyggingen der forgjengerne slapp.

I samarbeid med Argentinas Ambassade og PR Producciones.
Text: Kim Klev

Legg igjen en kommentar