Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Luciano Supervielle (Bajofondo)

Filmatisk pianomusikk

Akkurat som i kjemitimene på skolen er det alltid litt spennende når man blander to ting som egentlig ikke passer sammen. Noen ganger skjer det ingenting, andre ganger kan det gå skikkelig skeis, og noen ganger kan man sitte igjen med noe nytt, noe  spennende, kanskje en liten eksplosjon eller noe som smaker godt hvis man er heldig. Artisten Luciano Supervielle har ikke bare et vinnende navn, han har også laget sin helt egne, unike blanding av musikksjangre. Og den låter som en million dollar.

Luciano Supervielle ble født i Paris, og flyttet senere til Uruguay hvor han spilte i Hip Hop-gruppa Plátano Macho (som vel faktisk betyr kokebanan?) og også etter hvert ble et viktig medlem av den internasjonalt kjente tangogruppa Bajofondo. Med klassisk piano som sitt hovedinstrument er han kjent for å male praktfulle, filmatiske lydlandskap hvor han blander inn både moderne elektronika, hip hop og rytmer fra argentinsk tango, candombe og milonga.

I år er det Lucianos lekne tangenttoner som runder av Oslo World Music Festival, med fremføringen av hans soloalbum Suite Para Pinao y Pulso Velado. Bli med når Luciano Supervielle inviterer til en vakker og dramatisk reise gjennom det florlette, ned i det dype og ut i det rytmiske. Dette er musikk du kan drømme deg bort i.

Tekst: Thea Glenton-Raknes

Legg igjen en kommentar