Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Madame Gandhi

The Future is Female! - Dobbeltkonsert med Øyunn

Kiran Gandhi – bedre kjent som Madame Gandhi – drømmer om en bedre verden. Det gjør jo strengt tatt de fleste av oss, men få går likevel like konkret og virkningsfullt til verks som den Los Angeles-baserte musikeren.

Hun bestemte seg nemlig for å bli trommeslager da hun fikk høre at det var et instrument jenter ikke var ment å spille; såpass har hun motbevist ved å hamre løs i backingbandet til M.I.A.. Slagverket spiller også en viktig rolle på Gandhis (i skrivende stund) eneste utgivelse, «Voices EP» (2016). Men som tittelen røper, er det stemmer – eller snarere kvinnelige stemmer – som utgjør selve hovedrollen.

I tillegg til å lage musikk, bruker hun sin mastergrad i business til å knuse tall for Spotify og Interscope Records, mens hun også har løpt maraton blødende – og triumferende! – for å sette fokus på hvor mye skam og stigma som fortsatt er knyttet til menstruasjon. Alt dette er drevet av målet hennes om å gjøre verden litt mer femininistisk.

«The Future is Female» synger hun, i kor med Tune-Yards’ vidunderlige Merrill Garbus, på «Voices EP». Det er en låt som i likhet med resten av skiva leker seg i veiskillet der hiphop møter elektropop.

Tekst: Kim Klev

 

 

Legg igjen en kommentar