Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Øyunn

Trommer og åpenhet - Dobbeltkonsert med Madame Gandhi

Siv Øyunn Kjenstad er blant Norges mest fremadstormende trommeslagere. Særlig setter vi i festivalen pris på at hun verdsetter de elleville polyrytmene som er fremtredende i vestafrikansk sabar og mbalax. Det understreker at Kjenstad er velsignet med ører for det ekstraordinære.

Vi er åpenbart ikke de eneste som synes det. Da hun var en 19 år gammel og vordende slagverksstudent, ble Kjenstad innlemmet i perkusjonsensemblet Batagraf, ledet av Jon Balke (som også opptrer under årets festival). I nyere tid har hun vært med i bandet til en annen norsk jazzlegende: Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz.

Etter å ha vokst seg ut av de formative jazzpop-prosjektene Ósk og Chili Vanilla, står Kjenstad nå støtt på egne bein. Under aliaset Øyunn – har hun skapt seg en sonisk lekegrind, der det blant annet er plass til hennes fascinasjon for vestafrikanske musikkformer.

Her veksler hun mellom komponert materiale og det rent improviserte; mellom det melodiske og det utfordrende. Øyunn er med andre ord et åpent landskap, men et hvor elver, daler og åser likevel følger et intuitivt mønster. Konserten under årets festival blir dermed, på sett og vis, den eneste av sitt slag. 

Konserten med Øyunn under årets festival er et solo bestillingsverk. 
Besetning: Siv Øyunn Kjenstad: Trommesett, vokal, synth og elektronikk

Tekst: Kim Klev

 

Legg igjen en kommentar