Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Freedom to Love

Mzansi Pride

Sør-Afrikas grunnlov fra 1996 regnes som en av de mest progressive i verden. Den inkluderer et forbud mot diskriminering på grunnlag av seksuell orientering og beskytter rettighetene til mennesker med forskjellige legning. Sør-Afrika er også blitt et land hvor mange musikere og offentlige figurer er åpenlyst homofile. Det juridiske rammeverket er satt. Den offentlige synligheten er fremtredende og stadig økende. Likevel møter LGBTI+-miljøene i Sør-Afrika fremdeles diskriminering: vold, trakassering, trusler og hatforbrytelser er svært vanlig.

Hvordan få slutt på homofobi og transfobi? Kunstnere og artister som Zanele Muholi, Nakhane og FAKA er blant de som går foran for å skape reell endring, en endring som inkluderer alle skeive identiteter, uavhengig av funksjonshemninger, rase og rikdom.

Oslo World kommer til å sette sammen en rekke begivenheter som fremhever situasjonen i Sør-Afrika og knytter den opp mot Norge. Trass i at det er 14 000 kilometer mellom de to landene, har de muligens mer til felles enn hva man tror. Seminaret vil bli en feiring av marginaliserte grupper, gjennom kunsten. Det vil legge vekt på en afrikansk måte å omforme kontinentet på, med hensyn til LGBTI+-identiteter og en ny, global diskurs som inkluderer ikke-binære representasjoner av seksualitet og identitet.  

Panel: 

FAKA, Nakhane og Moonchild Sanelly er også en del av Oslo Worlds sørafrikanske pride-feiring i Kulturkirken Jakob – Mzansi Pride

I samarbeid med  Skeiv Verden, PRIDE, Fellesrådet for Afrika. 

Legg igjen en kommentar