Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Valkyrien

Nyskapende med solid forankring

Bandet som tidligere titulerte seg Valkyrien Allstars, holder fremdeles koken gående etter over ti år, og toppa det hele i 2016 med plate nummer fem  “Prøv å si noe til meg nå”, en utgivelse mange holder som den aller beste bandet har gitt ut så langt. Den har fortsatt med å utfordre rammene i folkemusikken ved å implementere element fra både felespill og kveding inn i nye låter, rammer og arrangement, men hele tiden med sin særegne signatur.

“Dette er en plate med store kontraster, men på et punkt er den lik hele veien: Den er veldig god” – Geir Rakvaag / Dagsavisen

Valkyrien er først og fremst vokalist og felespiller Tuva Livsdatter Syvertsen, kjent fra Stjernekamp og Korslaget, og multiinstrumentalisten Erik Sollid som har vært med helt fra oppstarten. Sammen med Magnus Larsen jr. på bass og Martin Langlie lager de musikk med solid forankring i folkemusikken samtidig som den er eksperimentell og nyskapende. Kvartetten har gjennom åra utviklet seg til å bli et lokomotiv innenfor nyskapende band i folkemusikken, og er blant de få som mestrer å kombinere asymmetriske springere med smektende populærmusikk.

“Valkyrien er blitt et annerledes band, men er minst like bra som før, om ikke bedre” – Geir Vestad / Hamar Arbeiderblad

Tuva Livsdatter Syvertsen – vokal, fele, hardingfele, trøorgel m.m.
Erik Sollid – fele, hardingfele, vokal, gitar m.m.
Magnus Jr. Larsen – kontrabass
Martin Langlie – trommer, trøorgel

Denne konserten er produsert av Riksscenen. Riksscenen er den nasjonale scene for folkemusikk og folkedans fra hele verden.

Tekst: Riksscenen

 

Legg igjen en kommentar