Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Årets profil

- Aïda Muluneh

Vår designer Nick Alexander har bearbeidet arbeider av den fremadstormende, etiopiske fotografen Aida Muluneh, som blant annet har fotografert Fatoumata Diawara. Dette har resultert i et, for vår del, helt nytt estetisk uttrykk. 

Etter å ha forlatt Etiopia i ung alder, brukte fotograf Aida Muluneh sine tidligere år på å flytte mellom Jemen, England, Kypros, Canada og senere USA, hvor hun fikk jobb som fotograf i The Washington Post. Muluneh utviklet sine ferdigheter som dokumentarfotograf, men følte stadig en dragning mot en mer kunstnerisk uttrykksform, samtidig som hun merket et voksende ønske om å bli bedre kjent med sitt eget fødested, Etiopia. 

I 2007 flyttet Muluneh tilbake til Etiopia, for å utforske begge disse drømmene. Hun har siden stilt ut over hele verden, sist på MOMA i New York og hun er grunnleggeren av Addis Foto Fest, Etiopias første toårige utstilling av fotografier fra hele verden. 

«Noen av disse bildene er som en personlig dagbok», sier Muluneh om sin serie av levende, nesten surrealistiske portrett, «The World is Nine«. Muluneh understreker at dette ikke er det samme som å si at de er selvbiografiske, men beskriver det som et symbolsk forsøk på å dykke inn i de mange lagene i hennes unikt mangesidige, diasporiske kultur, og dermed komplisere både hennes og våre egne ideer om hvordan vi lever «som mennesker, som nasjoner, som vesener».

Legg igjen en kommentar