Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Cero39

Tropisk elektrofuturisme

Duoen Cero39 har lenge vært blant Colombias mest sentrale elektroniske artister. Deres første fullengder, “Moni Moni”, kom ut i 2016 etter EP-utgivelser, liveopptredener og oppdrift blant både publikum og kritikere for duoens tropiske elektrofuturisme. Albumet skuffet ikke – det endte blant annet på Noiseys colombianske årsbesteliste og medførte en rekke spillejobber festivalsommeren etter, blant annet på Glastonbury og en rekke store søramerikanske festivaler.

I fjor fulgte de opp albumsuksessen med EP’en “Mis Tierras Calientas”, hvor blant annet låta “La Cura” ble svært populær. Låta er en god introduksjon til soundet deres, som drar veksler på reggaeton, den karibiske musikkformen dembow og hip hop, samt inspirasjon hentet fra det karibiske hverdagslivet og skattejakt i den latinamerikanske pop-arven.

Cero39 blir stadig mer sentrale i det colombianske musikklivet, og har blant annet remikset en rekke toneangivende artister både fra hjemlandet og resten av kontinentet. Samtidig er de i ferd med å skape et dypere fotavtrykk rundt i verden – i likhet med de to foregående årene, er også 2018 travelt for duoen. De spiller en rekke konserter i år, både i Sør-Amerika og Kina – i tillegg til Oslo World, hvor de kommer til å gjøre et DJ-sett etter konserten til et av de andre virkelig store navnene i moderne colombiansk musikk, Meridian Brothers.

I samarbeid med Den Colombianske Ambassaden i Oslo.

Legg igjen en kommentar