Return to Content
Tema 2020 Solidaritet
Ny webside og nytt festivalprogram kommer i september

Chassol

- Big Sun

Under fjorårets Oslo World fremførte Christophe Chassol konsertforestillingen «Indiamore» på Riksscenen. Konserten var en av festivalens store høydepunkter. Når han returnerer til Oslo World for andre år på rad, er det for å fortsette der han slapp – helt på tampen av fjorårets konsert, da publikum fikk en smakebit av oppfølgeren “Big Sun”, som Chassol spiller i år.

“Big Sun” er avslutningen på Chassols trilogi av såkalte «Ultrascores», hvor han har gjort opptak av hverdagsscener fra ulike steder i verden som han så finkjemmer, klipper og tonesetter, slik at de blir musikk. Forrige gang var vi i India. I “Big Sun” besøkte Chassol fødestedet Martinique, få år etter at foreldrene hans døde i en tragisk flyulykke. Han filmet og gjorde lydopptak i møter med lokalbefolkningen. Scener fra hverdagsliv, karnevalet, fuglesang, fløyter, plystring og lyden av havet dannet etter hvert kjernen i 70 minutter lange “Big Sun”.

Det Chassol har gjort med Ultrascores-trilogien er sjeldent. Det er en lett forståelig tilnærming til forholdsvis avanserte komposisjonsteknikker som har skapt unormalt stor begeistring. Det er musikk som lett bare kunne blitt interessant – men som gjennom sitt store øre og vennlige blikk på menneskene han portretterer, virkelig rører publikum. Det er ikke rart at Chassol også underveis er blitt en ettertraktet musiker for andre artister, som Frank Ocean, Solange, Laurie Anderson, Terry Riley og Gilles Peterson, for å nevne noen.

Konserten er et samarbeid med Riksscenen.

Legg igjen en kommentar